تهران ، خیابان پاسداران ، بوستان دهم ، پلاک 121 ، واحد 8 ، طبقه سوم

Search
Close this search box.
موثرترین الگوی غذایی بیماران آسمی

بهترین رژیم غذایی برای بیماران آسمی

آیا به دنبال رژیم غذایی مناسب برای بیماری آسم هستید؟ یا نمی دانید چه الگوی غذایی برای بیماران آسمی مناسب است؟ در این نوشتار شما می توانید با بهترین مشاوره تغذیه و لاغری دکتر سپیده مدعی نما همراه شوید و اگر خود یا نزدیکانتان دچار این بیماری هستید جواب تمامی سوالاتتان را بخوانید.

 

آسم چیست؟

آسم یک اختلال تنفسی مزمن است که همراه با التهاب راه های هوایی می باشد که فاکتورهای محیطی علاوه بر عوامل ژنتیکی نقش بسیار مهمی در پاتوفیزیولوژی آسم دارد و آلرژن های استنشاقی همراه تماس با سیگار، آلاینده های هوا در داخل و خارج منزل عوامل محرک علائم آسم هستند.
اگر چه نقش رژیم غذایی بطور واضح به عنوان عامل محرک آسم شناخته نشده است با این وجود الگوهای رژیم هر فرد می تواند تاثیر گذار باشد بطور مثال رژیم وسترن ( نوعی رژیم غذایی غربی که توصیف دقیقی از آن وجود ندارد ) که یکی از رژیم های رایج در غرب است مصرف و میزان گوشت قرمز، گوشت های فرآوری، شیرینی ها و دسرها به عنوان پیش فاکتورهای رژیم التهابی آسم است که در مقایسه با رژیم مدیترانه ای که با میزان بالای میوه و سبزیجات همراه است، خاصیت ضد التهابی و کاهش حملات آسم را به دنبال دارد.

تاثیر رژیم غذایی در آسم

تاثیر غذا در آسم روز به روز موثرتر شناخته می شود اما عادات رژیم غذایی در بیماران آسمی بطور کامل و بالینی به اثبات نرسیده است، اما میدانیم که در هر صورت رژیم غذایی در افراد چاق با تشدید حملات آسم در ارتباط است.

تاثیر رژیم غذایی در آسم

خوردن یک بخش اساسی در زندگی است ، علاوه بر تاثیر آن در بقای ما غذا نقش مهمی در حفظ سلامتی ما ایجاد میکند. نظریه هیپو کرات مشهور می گوید (let food by medicine) به غذا بعنوان یک دارو هم نگاه کنید. در واقع بر اساس این نظریه است که تاثیر بالقوه غذا در سلامتی مد نظر است، امروزه نقش غذا در بیماریهای مزمن مثل بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲، سندرم متابولیک و کانسر مطرح است که حتی نقش رژیم غذایی بعنوان یک فاکتور کلیدی در گسترش بیماریهای آلرژیک توصیف شده است.

اثر اختصاصی رژیم در آسم در افراد چاق این نظریه را رشد داده که پاسخ های محدودشان به کور تیکو استروییدهای استنشاقی علاوه بر بقیه واکنش های درمان نشده علائم آسمی آنها می تواند به رژیم آنها وابسته باشد و این مسئله کلید بررسی پزشکان بوده که تغییرات رژیم می تواند کمک‌ کننده باشد.

غذاهای مضر برای آسم

افراد مبتلا به بیماری آسم بهتر است طبق یک الگوی غذایی خاص و مناسب پیش بروند تا کمتر از این بیماری رنج ببرند و در نهایت نباید از وعده های غذایی استفاده کنند که شامل :

غذاهای مضر برای آسم
  • غذاهای نفخ دار یا گاز دار مانند لوبیا، کلم و …
  • سولفات موجود در بعضی میوه های خشک، آب لیمو، ترشیحات و … به دلیل داشتن مواد نگدارنده برای تحریک بیماری آسم مضر است.
  • مواد اولیه به همراه نگهدارنده ها و مواد شیمیایی برای این بیماری خطرناک است.

چه غذاهایی برای تنگی نفس مفید است؟

یکی از سوالاتی که بسیار مطرح می شود این است که چه غذاهایی برای تنگی نفس مفید است؟ برای رسیدن به جواب این سوال بهتر در ادامه نوشتار زیر با ما همراه شوید. غذاهای که موجب بهبود تنگی نفس می شوند شامل :

  • ویتامین D
    حتما می دانید که بخش بسیار زیادی از ویتامین D مورد نیاز بدن از طریق آفتاب جذب می شود و از سوی دیگر ویتامین موجود در برخی از غذاها نیز می تواند تاثیر بسیاری در جدب این ویتامین داشته باشند. این ویتامین در ماهی های چرب مانند قزل آلا، اره ماهی، شیر، تخم مرغ و … یافت می شود. از سوی دیگر وجود این ویتامین در بدن موجب بالا بردن و تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهابات مجاری هوایی در بدن هر شخصی می شود، همانطور می دانید در رژیم غذایی کرونایی نیز این ماده غذایی نقش بسیار زیادی دارد.
  • آجیل

یکی از ویتامین های مفید برای آسم ویتامین E است که در بیشتر مغزها مانند بادام، فندق و … یافت می شود. همچنین ویتامین موجود در این منابع از خس خس سینه و سرفه های پشت هم جلوگیری می کند.

  • میوه ها و سبزیجات تازه

ویتامین های موجود در میوه و سبزیجات به متوقف کردن رادیکال های آزاد در بدن شما کمک می کند و رادیکال های آزاد دیگر نمی تواند به سلول های آسیب دیده و التهاب ریه شما آسیبی وارد نماید.

چه غذاهایی برای تنگی نفس مفید است؟

باید و نباید های رژیم بیماران آسمی

مواد ضروری برای این بیماران شامل :

  1. از خانواده میوه و سبزیجات باید موز و سیب حتما میل کنید و در زمینه ویتامین ها نیز از ویتامین A و منیزیم استفاده شود.

موادی که نباید این بیماران استفاده کنند شامل :

  1. سولفات موجود در میوه های خشک، ترشیجات، میگو، آب لیمو
  2. پرهیز از میل کردن غذاهای گازدار مانند لوبیا، نوشیدنی های گازدار، غذاهای سرخ شده و …
  3. استفاده و نوشیدن الکل باعث ایجاد خس خس و آبریزش اشک از چشم ها می شود.
  4. مواد شیمیایی و ترکیبات شیمیایی طبیعی موجود در بعضی از غذاها و نوشیدنی ها مانند قهوه و …

تفاوت بین رژیم مدیترانه ای با رژیم غربی

تفاوت بین رژیم مدیترانه ای با رژیم غربی در این است که رژیم مدیترانه ای علاوه بر میزان زیادی میوه و سبزیجات، ویتامین ها ومینرالها، فیبر، انتی اکسیدانها و پلی فنلها و .. با میزان انرژیی کم در اروپا ، استرالیا، کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا به صورت ۵ الی ۷ بار در روز توصیه می شود.

تفاوت بین رژیم مدیترانه ای با رژیم غربی

با وجود این در کشورهای غربی مثل امریکا میزان گوشت قرمز با محتوی فیبر و سبزیجات و میوه کمتر اصول رژیم آنها هست، تفاوت دیگر غذاهای دریایی هست که حاوی امگا ۳ و اسیدهای چرب غیر اشباع مثل سالمون و ..هست که در رژیم غربی کمتر مصرف می شود و در عوض نمک و‌شکر و چربی اشباع شده بیشتر با انرژی بالا در رژیم غربی هست.
در نتیجه بررسی دانشمندان به این نتیجه رسیدند که رژیم غربی به علت کمبود آنتی اکسیدان ها یک‌ اثر التهابی ایجاد می کند و آزاد کردن اسید های چرب اشباع شده باعث فعال شدن سیستم ایمنی و تشدید علائم آسم می شود . بر عکس رژیم مدیترانه ای میوه و سبزیجات و انتی اکسیدان موجود در آن با کاهش التهاب راههای هوایی همراه هست. در هر حال افراد چاق کنترل ضعیف تری بر آسم دارند و حملات آسماتیک بیشتری را تجربه می کنند؛ با این حساب مصرف دارو در آنها به مراتب بیشتراست و کاهش حجم ریه و در واقع کیفیت زندگی خوبی نخواهند داشت پس رژیم غذایی سالم و تناسب اندام و ورزش متعادل تاثیر مثبتی در کنترل آسم دارد .

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + دوازده =