تهران ، خیابان پاسداران ، بوستان دهم ، پلاک 121 ، واحد 8 ، طبقه سوم

Search
Close this search box.
تغذیه زن-باردار

رژیم بارداری، چرا و چگونه؟

دوران بارداری از دوره های مهم و حساس هر زن محسوب می شود و داشتن تغذیه سالم در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا اگر رژیم غذایی در دوران بارداری جدی گرفته نشود، ممکن است مشکلات جسمی برای کودک و مادر ایجاد شود. در دوران بارداری باید حودد300 کالری اضافی تر نسبت به قبل بارداری مصرف کنید. رعایت موارد زیر در غذاهای خود سبب می شود که بارداری خوبی داشته باشید. در این مقاله از سایت دکتر مدعی نما درباره رژیم بارداری بیشتر می خوانیم:

اهمیت تغذیه در بارداری

میوه ها و سبزیجات به دلیل اینکه سرشار از آنتی اکسیدان ها ویتامین ها و مواد معدنی زیادی هستند برای بدن مفید است. آنتی اکسیدان ها در بدن با مواد رادیکال های تولید شده مبارزه می کند. هر چقدر میوه ها رنگ درخشان تری داشته باشند مواد مغذی آنها بیشتر خواهد بود. 2 تا 4 وعده میوه به طور روزانه در دوران بارداری کافیست.

ماهی ها دارای اسیدهای چرب ضروری به اسم امگا3 هستند. امگا 3 ماده ضروری برای رشد مغز و چشم ها ی کودک، کاهش خطر زایمان زودرس، کاهش خطر پره اکلامپسی و بهتر کردن افسردگی کمک می کند. از آنجایی که بدن امگا3 را نمی تواند بسازد لازم است آنر از طریق مواد غذایی به بدن خود برسانید. اگر از خوردن ماهی خوشتان نمی آید و باب میل تان نیست می توانید تحت نظر مشاوره تغذیه از مکمل های روغن ماهی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: غذاهای حساسیت زا کدامند؟

در روز باید حداقل سه وعده غذایی غنی از آهن مثل گوشت بدون چربی، اسفناج، لوبیا و غلات صبحانه هر روز
بخورید زیرا باید روزانه 27 میلی گرم آهن در این دوران دریافت کنید. قبل از اقدام به باردار شدن از میزان آهن بدن خود مطمئن شده باشید مخصوصا اگر دوران قاعدگی شدیدی را می گذرانید، دوران قاعدگی مهم ترین عامل برای از دست رفتن آهن است. بنابراین قبل از باردار شدن مصرف مکمل های آهن را جدی بگیرید، زیرا در دوران بارداری جنین مواد معدنی و ویتامین های لازم خود ر ا از بدن مادر می گیرد و بدن مادر هیچگاه نمی تواند مواد معدنی مانند آهن را ذخیره کند و در صورت کم بودن آهن بدن مادر موجب بی حالی و کسالت او می شود. منابع زیادی آهن را دارند: مواد پروتئینی مانند گوشت مرغ، گوشت گاو و گوسفند و انواع حبوبات مانند لوبیا، نخودفرنگی، دانه سویا و آجیل  می توانند بر توان بارداری تاثیر مثبت بگذارند. مصرف 3 وعده منابع پروتئینی (گوشت، ماهی، تخم مرغ یا مغزها) به طور روزانه برای زبان باردار کافیست.

مصرف گوشت در دوران بارداری
مصرف کافئین در دوران بارداری

توجه داشته باشید نوشیدن چای ،قهوه و نوشابه می تواند مانع از جذب کامل آهن در بدن شود. لذا تعداد دفعات مصرف آنها به تدریج کم کنید. بهتر است به جای استفاده از دمنوش های گیاهی و شیر را جایگزین چای و قهوه کنید. چنین نوشیدنی هایی خاصیت زیادی برای سلامتی تان دارد و کلسیم موجود در شیر نیاز بدن به کلسیم را تامین می کند. کلسیم در پیشگیری از مشکلات بارداری مانند مسمومیت های حاملگی و افزایش فشار خون نقش دارد.  در اواخر دوران بارداری جنین کلسیم زیادی را  از بدن مادر جذب می کند و اگر مادر کلسیم کافی را دریافت نکند بعدها به مشکلات استخوانی و ناراحتی های مفصلی دچار می شود.حداقل 4 وعده مواد لبنی و سرشار از کلسیم را در روز بخورید به طور متوسط در این دوران 1000 تا 1300 میلی گرم کلسیم از رژیم غذایی خود باید دریافت کنید.

از غلاتی مانند نان های سبوس دار، غلات، لوبیا، ماکارونی، برنج مصرف کنید. کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا و برنج سفید را در رژیم بارداری در حد کم مصرف کنید، چنین موادی به دلیل نداشتن ارزش غذایی بالا در طول فرایند تصفیه کردن آنها، بدن را دچار کمبود در برخی از مواد معدنی می کند.

علت شایع ناباروی زنان را می توان به سندروم تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد، این اختلال موجب می شود که تخمدان ها به طور سالم کار نکنند و تخمک گذاری به خوبی رخ ندهد. بنابراین زنان دارای اختلال تخمدان پلی کیستیک برای باردار شدن باید برنامه غذایی خاصی داشته باشند و هم چنین بهتر است برای منظم شدن تعداد دفعات قاعدگی مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده را کاهش دهید.

زنان باردار برای حفظ سلامت جنین خود مصرف برخی از موادغذایی مانند سوسیس، کالباس و محصولات لبنی غیرپاستوریزه پرهیز کنند.
سوسیس و کالباس دربردارنده نیترات و موادهای افزودنی هستند که به بدن فشار زیادی وارد می کند که بتواند آن را هضم و جذب کند.

مصرف سوسیس و کالباس در دوران بارداری
مصرف ویتامین در دوران بارداری

تحت نظر مشاوره تغذیه از میزان دریافتی ویتامین های خود مطمئن شوید. ویتامین ها مهم ترین مواد لازم برای رشد سلول ها و عملکرد ضروری بدن لازم هستند. همه زن ها باید حداقل سه ماه قبل از بارداری، مولتی ویتامین های بارداری را شروع کنند. هیچ مکمل یا ویتامینی را نباید بدون اجازه پزشک مصرف کنید علاوه بر این درباره اینکه چقدر باید ویتامین ها را مصرف کنید با مشاوره تغذیه خود صحبت کنید.

از غلاتی مانند نان های سبوس دار، غلات، لوبیا، ماکارونی، برنج در رژیم بارداری خود مصرف کنید. کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا و برنج سفید را در حد کم مصرف کنید، چنین موادی به دلیل نداشتن ارزش غذایی بالا در طول فرایند تصفیه کردن آنها، بدن را دچار کمبود در برخی از مواد معدنی می کند.

مصرف کربوهیدرارت در دوران بارداری
مصرف روی در دوران بارداری

از دیگر مواد معدنی مهم برای رشد و سلامت جنین، روی است. کمبود روی در بدن مادر موجب بروز مشکلات مادرزادی، رشد غیرعادی مغز جنین و تولد او با وزن کمتر از 2 کیلوگرم می شود. بنابراین مهم است در رژیم بارداری خود به اندازه کافی روی مصرف کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × چهار =