[021 ] 22792439 -22792458
تهران ، خیابان پاسداران ، بوستان دهم ، پلاک 121 ، واحد 8 ، طبقه سوم
دکتر سپیده مدعی نما » تغذیه در بیماری ها » رژیم غذایی در بیماران پارکینسون چگونه است؟

رژیم غذایی در بیماران پارکینسون چگونه است؟

بیماری پارکینسون بر روی زندگی یک میلیون آمریکایی اثر می گذارد. سالانه 60 هزار نفر این بیماری در آنها تشخیص داد می شود. علائم بیماری از هر فرد تا فرد دیگر متفاوت است ولی نشانه های شایع این بیماری، شامل اسپاسم های عضلانی، ترومو یا لرزش و درد عضلات می باشد.
تحقیقات زیادی بر روی عوامل موثر بر ایجاد بیماری پارکینسون هم چنان در حال انجام است. در این مقاله از سایت دکتر مدعی نما، مشاوره تغذیه و رژیم درمانی، درباره تغذیه مخصوص بیماران پارکینسون بیشتر می خوانید:

 بیماری پارکینسون تقریبا در ارتباط با فقدان دوپامین در بدن شما است. تحقیقات نشان می دهد که دوپامین راه ها و مسیرهایی را در بدن شما پیدا می کند که در ارتباط با رژیم غذایی شماست.  

بهتر است بدانید علائم ثانویه پارکینسون مثل دمانس، زوال عقل یا همون گیجی و منگی، در صورتی که در سبک زندگی مثل رژیم غذایی سالم و ورزش تغییرات مثبتی داده شود، کاهش می یابد، علاوه بر این غذاهایی که دارای آنتی اکسیدان های بالا هستند بعضی اوقات در مغز شما تغییراتی می توانند ایجاد کنند. در حال حاضر، دو داروی رایج مانند لودوپا (سینمد) و بروموکرپتین (همان پاریودل) برای درمان بیماران پارکینسون در جهت کنترل علایم بیماری استفاده می شود. ولی هیچ درمانی به طور کامل وجود ندارد که علایم این بیماری را متوقف کند.

از آنجایی که هیچ درمان خاصی برای پارکینسون وجود ندارد داروها پارکینسون را در علائمش کنترل می‌کنند و افراد بیشتر و بیشتری به درمان پارکینسون نیاز دارند. این جا تحقیقاتی را به شما می‌گوییم که چه غذاهایی باید بخورید و چه کارهایی نباید بکنید که کمک به کنترل علائم بیماری پارکینسون کند.

غذاهایی که بیماران پارکینسون باید بخورند

آنتی اکسیدانها

 مطالعات جدید در زمینه مصرف پروتئین ها، فلاونید ها و باکتری های روده برای کنترل علائم پارکینسون کمک کننده است. شما می توانید آنتی اکسیدان های زیادی را با خوردن مواد های زیر بدست آورید:

تحقیقات در دهه های اخیر متوجه شده اند که درمان با آنتی اکسیدان در درمان پارکینسون تاثیر دارد. این تلاش ها اگر چه مدرک کاملی در درمان و مصرف آنتی اکسیدان نیست ولی کاهش استرس اکسیداتیو، هنوز راه ساده ای برای تغییر سبک زندگی و سالم تر زیستن بیماران است. از سویی دیگر هم می توان گفت که ضرری هم به بدن نمی رساند.

  • مغز آجیل یا همان ناتس
  •  مغز آجیل درختی مثل گردو
  • مغز آجیل برزیلی
  •  پسته
  • گردوی آمریکایی
  •  بلوبری ها
  • بلک بری
  • توت فرنگی
  • کرمبری
  • گوجه فرنگی
  •  فلفل
  •  بادمجان
  •  سبزیجات
  •  اسفناج
  •  کاهو

لوبیا

بیشتر افراد از لوبیا برای بیماری پارکینسون استفاده می کنند زیرا حاوی لودوپا است. همان ماده ای که در داروها در درمان پارکینسون استفاده می شود. اگر چه هیچ مدرک قطعی این گفته را تایید نمی کند که لوبیا یک درمان جدی برای پارکینسون است. زیرا با خوردن لوبیا نمی دانید چه مقدار لودوپا وارد بدن شده است.

امگا 3

اگر شما علائم ثانویه بیماری پارکینسون دارید مثل دمانس یا همان زوال عقل، گیجی، خوردن مواد غذایی مانند سالمون، خرچنگ، سویا، بذر کتان، لوبیا قرمز، می تواند بر توانایی های شما علیه بیماری پارکینسون بسیار موثر باشد. مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته است که این غذاها حاوی اسیدهای چرب امگا 3 می باشند که توانایی های شناختی شما رو افزایش می دهند.

 نکات دیگر

برای یبوست ناشی از پارکینسون سعی کنید غذاها را با زردچوبه و یا حتی با خردل ترکیب کنید تا حرکات روده زیاد شود. یک مطالعه پیشنهاد کرده است که مصرف کافئین می تواند کمک به کاهش پیشرفت بیماری پارکینسون کند. برای کرامپ های عضلانی که در اثر پارکینسون ایجاد می شود آگاه باشید که نوشیدن آب تنیک که دارای کنین است، شامل بالابردن منیزیم در رژیم غذایی می شود و بسیار مفید است. یا حمام هایی با نمک های خاصی می کنند در خارج از ایران که به آن اکسون می گویند که این هم شناخته شده که در درمان موثر است.

خوردن یک رژیم حاوی غذاهای گیاهی، در این نوع انواع غذاهایی که شما مصرف می کنید نیز می تواند بالاترین مصرف آنتی اکسیدان ها را برایتان داشته باشد.

غذاهایی که بیماران پارکینسون نباید بخورند

محصولات لبنی

محصولات لبنی ریسک بیماری پارکینسون را بالا می برد. به طور معکوس در مغز سطح آنتی اکسیدان ها را زیاد می کند و باعث می شود علائم بسیار مقاوم و پایدارتر باقی بماند این اثر نشان می دهد که در مردها تا زنان قوی تر است و در کسانی که مکمل‌های کلسیم می خورند دیده نمی شود.

اگر شما قصد دارید که محصولات لبنی مثل شیر پنیر ماست را کنار بگذارید شما ممکن لازم باشد یک مکمل کلسیم برای از دست دادن کلسیم در رژیم تان اضافه مصرف کنید با وجود این کاهش کلسیم در غذا الزاماً فقدان سلامت استخوان را باعث نمیشود زیرا در کشورهایی که محصولات لبنیاتی کم مصرف می‌کنند و مصرف کلسیم کم است باز چنان چیزی مشاهده شده است.

 غذاهای دارای چربی اشباع شده

 غذاهای دارای چربی های اشباع شده در پیشرفت بیماری پارکینسون نقش مهمی دارند. هنوز هم این مورد توسط متخصصان در حال بررسی است؛ ممکن است بفهمیم که انواع خاصی از چربی‌های اشباع شده که واقعا کمک به بیماری پارکینسون در افراد می کند و موثر هستند وجود داشته باشد.

تحقیقات کم و محدودی نشان داده است محصولات سرخ شده و فرآوری شده متابولیسم بدن را تغییر می دهند، باعث افزایش فشار خون شما می شود و در کلسترول بدن شما تاثیر می گذارند چنانچه سعی در بهبود بیماری پارکینسون خود دارید هیچ کدام برای شما مناسب نیستند.

تغییر در سبک زندگی

هیدراته بودن بدن برای سلامت جسمی افراد مهم است مخصوصا افرادی که پارکینسون دارند. نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در هر روز بهترین حالت است. با پزشک باید در ارتباط با مصرف مکمل های خوبی که باید بخورید ورزش هایی که خیلی خوب باشد باید مشورت کنید.

 به حد کافی بررسی و مطالعه شده که رژیم غذایی در کنترل و درمان بیماری پارکینسون نقش اختصاصی دارد. ما می دانیم که سبک زندگی سالم برای شخص پارکینسون بسیار اهمیت دارد، البته نقش سبک زندگی سالم در تداوم سلامتی افراد نیز ثابت شده است. بعضی مکمل های غذایی با داروهای تجویزی پارکینسون متفاوت است. بنابراین مطمئن باشید که با پزشک خود قبل از تغییر درمان روتین خود با مشاوره تغذیه صحبت کنید.

کاهش علائم پارکینسون با ورزش های خاص

تحقیقات نشان می دهد علائم بیماری در افرادی که به طور روتین ورزش می کنند، کاهش پیدا می یابد. پزشکان با بررسی مهارت های حرکتی بیماران پارکینسون متوجه شدند که روند کاهش علائم بیماری را دارند. اگر می‌خواهید علائم بیماری پارکینسون در شما کم شود، ممکن است بخواهید که حرکات خاصی بکنید.

 در یک مطالعه جدید تحقیقات گفته شده است که پارکینسون هنوز می تواند در مهارت‌های حرکتی شما اثر داشته باشد ولی اگر سه بار در هفته ورزش مناسب داشته باشید علائم کم خواهد شد. ورزش هایی که ضربان قلب را تا ۸۰ تا ۸۵ درصد از ماکزیمم ظرفیت بدن تامین بکند فواید سلامتی در شما ایجاد می کند که بسیاری از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون نیز این آگاهی را ندارند که ورزش با شدت متوسط چقدر در کاهش و بهبود علائم شان اثر دارد.

رژیم غذایی در پارکینسون

ما تلاشمان بر این مبناست که از بدتر شدن علائم بیمار جلوگیری کنیم. به خصوص اگر در مراحل اولیه بیماری هستند که  یک کارکرد خوب برای هر فرد در نظر می گیریم و این قسمت از عقیده ما در ورزش، یک درمان به حساب می اد.

 آنچه که مطالعه آشکار کرده است بررسی شده در افراد بین ۴۰ تا ۸۰ سال دارای بیماری پارکینسون از طریق دویدن یا تردمیل، ورزش هایی با  فعالیت و شدت بالا، علائم بیماری مانند سفتی، محدودیت و کاهش حرکات و عدم تعادل بسیار کاهش یافته است. بیشتر افراد در مراحل اولیه بیماری بودند و هنوز به طور مداوم تحت درمان دارویی قرار نگرفته بودند در مقایسه با افرادی که ورزش نکردند بسیار علائم بیشتر در آنها پیشرفت کرد و وخیم تر شد. منظور مان این نیست که یک ورزش سنگین حجیم و بسیار سخت انجام دهید ولی بیماران پارکینسون باید بدانند با ورزش نکردن، تاخیر در بهبود آنها ایجاد می شود و بهترین توصیه ما این است که ورزش با قدرت بالا کنید. با ورزش جریان خون به سمت مغز زیاد می شود، مواد مغذی و اعصاب اکسیژن رسانی می شود که حایز اهمیت است. با وجود این در هر فردی نتیجه فرق می‌کند. هیچ فردی یا دو نفری را نمی توانیم پیدا کنیم که دقیقا مثل هم جواب بدهند.

نتیجه گیری

محققان امیدوارند درمان‌های جدید برای کنترل پارکینسونیسم در آینده شگفت آور خواهد بود و چنین نگرشی کمک می‌کند که درمان‌های بهتری در اینده برای درمان بیماری پارکینسون شناخته شود و برای هر بیمار باید در زمان مناسب، درمان مناسب را تجویز کرد. پس اگر شما یک برنامه که ما می‌خواهیم برای شما بریزیم شرکت نکنید قدرت شما برای کاهش علائم از بین می رود. بیماران پارکینسون باید مربی ورزشی، کلاس های یوگا، تغذیه مناسب و یک سبک زندگی سالم را انتخاب کنند و در نهایت از درمان های دارویی مناسب استفاده کنند.

دکتر سپیده مدعی نما

دکتر سپیده مدعی نما

پزشکی عمومی ( GP )
تخصص در زمینه رژیم های درمانی بزرگسالان ( کاهش و افزایش وزن )، انواع رژیم های درمانی برای بیماری های داخلی و متابولیک
سوابق کاری
1- به مدت یکسال در تهران و در درمانگاه تاکسیرانی طبابت نموده.
2- 5 سال در شهرستان صومعه سرا مطب داشته و در حیطه پزشک عمومی خدمات ارائه داده اند.
3- 1 سال فعالیت در زمینه پوست و مو و …
4- 10 سال مشاوره تناسب اندام قبل و بعد از جراحی های زیبایی

مقالات مرتبط

غذاهای حساسیت زا کدامند؟

غذاهای حساسیت زا کدامند؟

برخی از افراد به هنگام فصل یا زمان های خاصی علائمی مانند آبریزش و خارش بینی، عطسه و سرفه و قرمزی پوست را نشان می دهند. این...

برای درمان یبوست چه بخوریم؟

برای درمان یبوست چه بخوریم؟

گاهی اوقات یبوست نتیجه پیروی از یک رژیم غذایی نامناسب است. بارداری، مصرف برخی داروها، یا داشتن برخی اختلالات گوارشی نیز می...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =